Territori Borja

El Territori Borja és una experiència única que recorre l'esplendor  de la família valenciana més universal i poderosa d'Europa en els  segles XV i XVI. Recórrer el seu camí és passejar per un emocionant espectacle d'art, paisatge, història i cultura.

A la ciutat de València, el Territori Borja es mostra exuberant a l'església de Sant Nicolau. En la Catedral, els Papa Borja van construir la majestuosa capella de Sant Pere i van encarregar els exquisits frescos renaixentistes dels àngels músics, admirats en tota Europa. En la  capella dedicada a Sant Francesc de Borja es poden admirar dos excel·lents llenços de Goya. La petjada viva dels Borja passa també pel Palau de les Corts Valencianes, residència de la família, i per la Universitat.

Xàtiva i Canals són el bressol dels Borja. A Canals, es conserva la Torre de els Borja, lloc on va nàixer en 1378 el Papa Calixt III. A Xàtiva es conserva en una bella plaça la casa natalícia de Rodrigo de Borja. El patrimoni artístic s'exhibeix també en la Col·legiata, les esglésies de Sant Francesc i de Sant Pere, el Museu de Belles arts, el Palau, el convent de Santa Clara, l'ermita de Santa Ana i l'inexpugnable castell, testimoniatge i mirador imponent de la història.

A Gandia, el Palau Ducal és un admirable complex d'arquitectura i el monument borgiano més distingit. També trobem la marca dels Borja que s'imposa en la Col·legiata, el convent de Santa Clara o la Universitat.

Aquesta apassionant ruta passa també per Albaida, on es troba el Palau Marquesal de els Milà i Aragó. Un altre destacat és el  palau dels Sanç, situat al poble de Vallés. La ruta combina monuments, patrimoni, rica gastronomia i bells paisatges com l'entorn de Castelló de Rugat on es conserven les restes del Palau Ducal.

Llombai va ser una baronia adquirida pel cardenal Rodrigo de Borja per al seu fill Pedro Luis. Ací es pot contemplar l'Església de la Santa Creu. A més, Llombai celebra una recreació històrica coneguda com el Mercat dels Borja que rep centenars de visitants. A Castellnovo podem veure el castell de Beatriu de Borja, que al costat de les seues muralles ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural.

Finalment, el Territori Borgia ens porta també a dos monestirs, autèntiques catedrals rurals de l'art i del recolliment com són el de Sant Jerònim de Cotalba a Alfauir i el de Santa María de Simat de la Valldigna.

Experiències

Escoles Pies - Antiga Universitat

Església de Sant Pere

Palau Ducal

La Seu o Col·legiata Basílica de Santa Maria

La Col·legiata de Santa Maria

Torre del Pi

El Palau dels Borja

Església del Beat Andrés Hibernón

Església de Sant Francesc

Ermita de Santa Anna

Església Sant Feliu

Museu Casa de l’Ensenyança

Retaule de Casa Artigues

Restes arqueològiques del Palau Ducal dels Borja

Museu d’Evaristo Navarro

Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna

Monestir de Sant Jeroni de Cotalba

Palau dels Sanç de Vallés

Catedral de València

Convent Santa Clara

Hospital de Sant Marc i Museu de Santa Clara

Alqueria del Duc

Escultures homenatge als Borja

La trena borgiana

Palau Marquesal del Milà i Aragó

Torre dels Borja

Universitat de València

L’Oratori dels Borja

Església i Convent de la Santa Creu

Església de Sant Nicolau de Bari i Sant Pere Màrtir

Palau dels Borja (Seu Corts Valencianes)

Palau de Beatriu de Borja (Castellnovo)

Mercat dels Borja

Castell de Xàtiva

Reial Monestir de Santa Clara

Font de la Trinitat

Casa Natal d’Alexandre VI

Reial Santuari Mare de Déu de la Font de la Salut

Capilla de San Francisco de Borgia en la Catedral de València

Llibreria dels Borja en la Catedral de València

Blog

Lucrecia y Maria, Duquesas del Territorio Borgia

Lucrecia y Maria, Duquesses del Territori Borja 

El Monestir de San Jeroni de Cotalba i el Palau Ducal dels Borja F.C.V, presenten el programa Turístic i Cultural: "Lucrècia i Maria, Duquesses del Territori Borja", en el marc de la commemoració del 500 aniversari de la mort de Lucrecia de Borja.

 Alqueria del Duc, Espacio de Creación Literaria a Gandia

Alqueria del Duc, Espacio de Creación Literaria a Gandia

Al 2018, el Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, va iniciar aquest projecte de turisme cultural a través d’accions interpretatives i de dinamització turística, presentades en forma d’experiències i productes turístics entorn a l’eix temàtic de la família Borja de Gandia i oferint una programació estable de visites guiades a l’edifici de l’Alqueria del Duc.

Conciertos Verano de 2019 en el Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba

Concerts d'Estiu 2019 en el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba

conciertos

Per a més informació

Compra d'entrades: www.mgticket.com/cotalba/public/janto/#