Descobreix

Llocs interés

Torre del Pi

Valencia
Gandia

La torre és un dels últims testimonis de l’antiga muralla medieval de Gandia. La Torre del Pi és una de les últimes restes de la segona muralla de Gandia del segle XVII. Va ser el duc Francesc de Borja qui en va encomanar la construcció l’any 1543. Es tracta d’una torre amb forma circular la funció de la qual era, principalment, defensiva. La torre es troba al carrer Sant Rafael, des d’on es pot apreciar l’enorme monument fortificat. A la part de darrere de la torre es troba el pati de les Escoles Pies.

La Torre, amb un pi a la part més elevada (d’ahí ve el nom), és un dels símbols identificadors de la ciutat. Quan el pi va morir, van optar per plantar-ne un de nou al mateix lloc per tal de conservar la imatge que la torre va proporcionar durant tants anys. A més de la torre, hi ha també altres restes de l’antiga muralla del ducat de Gandia. L’any 1880 es van derrocar les muralles de la ciutat a causa del creixement demogràfic que es va produir a Gandia. La ciutat va començar a expandir-se cap al sud en direcció de l’actual plaça del Prat. Al centre històric de Gandia es poden veure encara trossos de la muralla antiga.

Prop del Palau Ducal, al llarg del riu Serpis, també es poden apreciar algunes de les restes. L’any 1997 es van trobar més restes de la muralla antiga. Durant els treballs arqueològics portats a terme es van trobar també restes de ceràmica.

Si camineu pel centre històric de Gandia i pareu atenció al sòl, podreu trobar en alguns llocs (com, per exemple, al principi del passeig i al carrer Sant Francesc de Borja) xapes metàl·liques xicotetes que indiquen l’antic itinerari de la muralla medieval de Gandia.

Torreó del Pi

Obri la ubicació
Adreça

C/ San Rafael 52, Gandía
www.visitgandia.com