Descobreix

Llocs interés

Ermita de Santa Anna

Valencia
Xàtiva

L’Ermita de Santa Anna, ubicada al terme de la Llosa, a Xàtiva, es va construir a meitat del segle XVI, en estil gòtic flamíger, amb el suport de la família dels Borja, i conserva els escuts de Xàtiva i de València.

La seua situació estratègica, coronant la muntanya que porta el mateix nom, li proporciona unes vistes increïbles que, en dies clars, abasta des del desert de Les Palmes fins al Benicadell, i conta la tradició que des d’ella, Jaume I va divisar per primera vegada el Castell de Xàtiva.

De l’ermita destaca una esplèndida volta blavosa coberta d'estrelles, restaurada pel conegut pintor Boix, que ha constituït el fons de totes les edicions commemoratives de la celebració de l’any dels Borja. En la volta destaquen l'escut de la família Borja, la Verge amb Jesús, Sant Miquel, l'escut de la ciutat de Xàtiva i les armes d’Aragó.

La construcció actual data del segle XVI, encara que es tenen notícies, no documentades, d’una construcció prèvia alçada al segle XIV, possiblement anterior a 1377, de les restes de les quals sols podem apreciar un capitell, que es conserva al museu etnogràfic. Va ser erigida pel cardenal Roderic de Borja en 1456, i aquest va imitar el seu oncle, el papa Alfons de Borja, Calixt III, que havia alçat una capella de Santa Anna en la Seu de Xàtiva.

Ermita de Santa Ana

Obri la ubicació
Adreça

Carretera a la Llosa, Xàtiva
www.xativaturismo.com