Descobreix

Events

Mercat dels Borja

Valencia
Llombai

El Mercat Renaixentista dels Borja és un dels esdeveniments més significatius celebrats a Llombai. Hi podem trobar torneigs a cavall, batalles, recreacions, concerts d’època, falconeries, oficis històrics, museus, artesans, mercaders, tavernes, campaments, racó infantil, personatges fantàstics i una infinitat d’intèrprets de l’època.

El mercat disposa d’una programació extensa amb nombroses activitats culturals, històriques, lúdiques i gastronòmiques. En aquest mercat podem trobar artesans i mercaders, recreacions de la batalla de les Germanies i els Borja, sers mitològics, oficis històrics, cambres de tortura, exposicions de la Renaixença, granges d’època amb més de 200 tipus d’animals, concerts medievals i àrabs, tavernes i botigues d’ultramarins, campaments militars, recreacions teatrals, desfilades, torneigs i justes, espectacles de foc i una zona infantil on els més menuts poden gaudir de jocs i teatres.

Aquest mercat es recrea al voltant dels fets ocorreguts en la història de Llombai quan, el 7 de juliol de 1530, Carles I va nomenar marqués de Llombai a Francesc de Borja, besnet d’Alexandre VI, el papa Borja. Des d’aquell moment, nou marquesos de Llombai han portat el cognom Borja, començant per l’esmentat Sant Francesc de Borja fins al nové, que també s’anomenava Francesc de Borja, motiu pel qual es coneix aquesta zona com al marquesat dels Borja, posteriorment heretat per la família Téllez Gijón el 1735.

Així doncs, a finals del mes de gener, Llombai es trasllada al passat, segles enrere, per tal de reviure l’esplendor de la Renaixença i recrear la vida i la grandiositat d’aquesta família, els Borja, amb multitud d’activitats relacionades amb la seua història. Els carrers i les places engalanades per a l’ocasió esdevindran l’escenari del mercat, ple de parades d’artesania diversa, productes gastronòmics típics i tallers d’artesans amb demostracions d’oficis d’antany.

Mercado de los Borgia

Obri la ubicació
Adreça