Descobreix

Esglésies i catedrals

Església de Sant Francesc

Valencia
Xàtiva

L’església de Sant Francesc, també anomenada Antic Convent de Sant Francesc, està situada al municipi de Xàtiva, a la província de València. Està catalogada com a Bé d’Interés Cultural des de 1981.

Aquesta església d’estil gòtic cistercenc es va construir durant la segona meitat del segle XIV i formava part del desaparegut convent dels franciscans. Consta d’una única nau amb set capelles laterals de creueria. Donava nom a una de les portes de la muralla al costat de la qual se situava. La proximitat amb els palaus de la noblesa que va acompanyar Jaume I en la conquista de la ciutat va fer que es convertira en panteó de les famílies més il·lustres, com és el cas dels Borja.

El conjunt conventual es va veure afectat per l’incendi de la ciutat a principis del segle XVIII i, com a conseqüència d’això, va ser reformat i ampliat. D’aquesta època és el revestiment amb pilastres i voltes de canó amb llunetes.

Amb la desamortització de 1835, va passar a ser del Ministeri de Guerra, que el va adequar per a quarter de cavalleria. El 1936 va ser devastat, convertit en magatzem i, més tard, en cinema. Després d’uns anys d’abandó, es va subhastar i, en 1960, enderrocar, del qual ara sols es conserva l’església. A partir de 2006, es van efectuar una sèrie de restauracions i es va rehabilitar. Va ser en aquest moment quan es va restaurar l’església per a celebrar-hi el culte religiós.

Iglesia de San Francisco

Obri la ubicació
Adreça

Porta de Sant Francesc, 10, Xàtiva
www.xativaturismo.com