Blog

 Alqueria del Duc, Espacio de Creación Literaria a Gandia

Alqueria del Duc, Espacio de Creación Literaria a Gandia

Al 2018, el Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, va iniciar aquest projecte de turisme cultural a través d’accions interpretatives i de dinamització turística, presentades en forma d’experiències i productes turístics entorn a l’eix temàtic de la família Borja de Gandia i oferint una programació estable de visites guiades a l’edifici de l’Alqueria del Duc.

Els caps de setmana, en horari de 10.00 a 14.00 hores, s’ofereixen visites guiades a l’Alqueria del Duc sense reserva prèvia. A través d’una explicació dialogada, els visitants coneixen les principals dependències interiors de l’edifici que permeten endinsar-se en l’època més esplendorosa del segle XV, de la mà dels personatges més rellevants de la família Borja: Alexandre VI, Lucrècia Borja, Maria Enríquez i Sant Francesc de Borja, entre altres. El recorregut exterior mostra als visitants, els elements arquitectònics de l’edifici, la seua vinculació històrica amb el Castell de Bairén i a l’entorn que l’envolta, la Marjal de Gandia.

Així mateix, l’edifici ha esdevingut la seu de «L’alqueria del Duc, Espai de Creació Literària» de Gandia, que acull des de 2019, escriptores i escriptors durant uns dies, perquè puguen seguir el seu projecte creatiu literari personal mentre coneixen el nostre entorn natural, gastronòmic, cultural, social o econòmic. En aquest sentit, Gandia és, a hores d’ara i a tots els efectes, una ciutat literària tant per la nòmina d’escriptors que ha generat, com per la consciència, qualitat i continuïtat de la tradició literària encetada pels Clàssics valencians al segle XV. Escriptors com Ausiàs March, Joanot Martorell i Joan Roís de Corella, van deixar un llegat cultural que conforma una proposta de valor singular i de qualitat per a l’oferta turística de la ciutat als visitants. Així, «L’Alqueria del Duc, Espai de Creació Literària», presenta un ventall de noves propostes turístiques literàries, que conformen tot un món d’experiències vinculades als recursos del territori, per descobrir, conéixer i gaudir de Gandia des d’una vessant literària, creativa i inspiradora.
 

Visites guiades «Alqueria del Duc, Espai de Creació Literària»

Horari: Dissabtes i diumenges de 10:00 a 14:00 hores.

Inclou: Visita Sala de creació literària.

Duració: 60 minuts.

Idioma: Castellà i valencià.

Preu: Gratuït.

Informació i contacte: Camí Alqueria Del Duc, s/n, 46730 Gandia. 96 2 87 77 88

http://www.visitgandia.com/