Descobreix

Llocs interés

Alqueria del Duc

Valencia
Gandia

Alqueria medieval fortificada amb tres troneres i una torre de guaita als cantons. Aquest edifici, adquirit per Alfons de Borja i Castro, fill menor de Francesc de Borja, es va construir durant el segle XIV i va ser la residència d’estiu dels Ducs Reials, convertida en alqueria senyorial de recreació i caça.

Els senyors habitaven la planta alta. Les habitacions estaven decorades amb materials luxosos. Existia també un saló gran i un oratori. Els criats habitaven la planta baixa, on s’hi trobaven també la cuina, el pou, el graner, el magatzem, etc. L’Alqueria del Duc és un edifici fortificat. A les parts altes dels quatre cantons encara es conserven les troneres i la torre de guaita.

Des de fora es pot observar la façana restaurada que, en algunes parts, es va deixar en l’estat original. L’arc de l’entrada (porta principal), per exemple, encara es troba en l’estat original. A una de les façanes de l’edifici troben un “rellotge de sol” de l’any 1780. La Duquessa Juana Fernández de Còrdova va oferir en l’Alqueria del Duc un berenar-sopar a l’Emperatriu Maragarida d’Àustria durant la seua estada a Gandia (1666), en la qual es van servir dèsset plats exquisits.

Actualment s’imparteixen classes de cuina, i altres del sector turístic, en aquest edifici emblemàtic. Per això, l’Alqueria del Duc de Gandia s’anomena també Centre de Desenvolupament Turístic de l’Alqueria del Duc. Existeixen diversos d’aquests centres a la Comunitat Valenciana. S’hi imparteixen cursos de Formació Professional Ocupacional i Contínua. Els cursos estan dirigits a treballadors aturats o actius majors de 16 anys que vulguen millorar les habilitats i coneixements sobre el sector turístic.

Alquería del Duc

Obri la ubicació
Adreça

Camino de Alquería del Duc, Gandía